Sobre Mi

Hola! Soc la Jéssica, creativa tèxtil de la marca Pqno… Handmade designs® i qui et saludarà, assesorarà i t’atendrà quan vinguis a ‘Pqno… Besalú’, el meu racó creatiu a Besalú en el que corren lliurement la creativitat, el color i la imaginació.

El meu lema: Amb imaginació i creativitat es viu millor!

Puc dir que soc creativa tèxtil des dels 8 anys, quan cosia a mà per relaxar-me.

No t’he explicat que tinc les llicenciatures de filologia hispànica i la de documentació, i sí, he exercit i he fet servir els meus coneixements universitaris i he estat en molts altres treballs dispars que m’han enriquit i m’han permès aprendre molt més del que els llibres ensenyen.

El 27 de febrer del 2020 signava el lloguer d’un local a Gràcia-Barcelona i vaig poder complir el meu somni de tenir el meu propi món entre 4 parets a peu de carrer. I sí, ho has endevinat, una pintada ràpida i cap a casa confinats. Finalment vaig pujar la persiana el 8 de juny 2020. Dos anys després, vaig haver de deixar el local, la pujada de preus no em va permetre continuar, però la veritat és que de vegades les coses passen per poder millorar. Des del 27.08.2022 tinc la botiga-taller a l’encantador i medieval poble de Besalú-Girona, al mateix centre històric, Pqno… Besalú.

Si bé Pqno… va començar en el 2014 com marca tèxtil, on el material principal era teixit 100% cotó, estil patchwork, i els productes eren del dia a dia, com motxilles, bossetes, pitets, estoigs, lligacues, etc., la necessitat d’una mare en el 2020 de tenir una faldilla de tutú per l’aniversari de la seva filla, em va obrir un món de fantasia, color, imaginació, que no m’havia plantejat. Moldejar amb tul i feltre m’ha enamorat de tal manera que és en el que s’ha convertit Pqno… Besalú el dia d’avui.
L’entorn medieval de la Vila Comtal de Besalú m’inspira encara més en la creació de les meves peces de fantasia. Em fa feliç envoltar-me dels colors i textures del tul i el feltre, i veure com la mainada es transforma en aquell personatge somiat, princeses, fades, ballarines, bruixes, papallones, marietes, abelles, o fins i tot rockeres! On hi ha imaginació hi ha vitalitat!

Qui em coneix diu que hi ha molt de mi a Pqno…, que tenim la mateixa essència, l’estil, l’alegria, el bon rotllo. Suposo que quan fas les coses de manera sincera i autèntica, això es nota. Per això em diuen la ‘Jéssica de Pqno‘.

Paraules que defineixen tant a Pqno com a mi

Pq es diu Pqno:

El 2014 em vaig passar un mes fent llistes de pros i contres de fer-me autònoma, de començar a dedicar-me de debò amb la marca de complements mentre treballava en una oficina. Cada dia acabava dient-me “i per què no ho intento?”. Ho vaig repetir tantes vegades que quan em vaig decidir i buscava un nom per a la marca només em sortia “Pqno” i llavors vaig pensar “i per què no li poso Pqno?”… i aquesta és la història.

Influencia nórdica:

3 anys a Noruega deixen empremta, i no només personalment, sinó també professional i d’estil. Fer sense presses. Les coses senzilles.

Besalú:

Aquest canvi radical de vida m’està obrint a noves idees i projectes dins de Pqno… M’hauràs de seguir per veure les novetats. Els enllaços a les meves xarxes socials són a peu de pàgina.


Premis:

2on premi millor aparador
Festa Major de Gràcia 2020
1r premi a la mascareta més satírica
Carnestoltes de Gràcia 2021
3r premi millor aparador
Sant Medir 2021

Premis literaris Vila de Gràcia 2021:
-Millor conte sobre la Festa Major de Gràcia
-Millor conte sobre Sant Medir
1r premi millor aparador
Festa Major de Gràcia 2021
Premis literaris Vila de Gràcia 2023:
-Millor conte sobre la Festa Major de Gràcia
-Millor conte sobre Sant Medir

Pqno… entrevistes:

logo tot gracia
->
substainable
->
Trusted Clothes
->